Een zonnige Jachthaventocht door Nieuwpoort.

Wandelclub Nieuwpoort hield in eigen stad, zijn Jachthaventocht. De startzaal was terug in de ruime stedelijke feestzaal van de vismijn. De vismijn dateert van na W.O.I. Nieuwpoort was vroeger al een vissersstad. Het bezat ooit zelfs de belangrijkste haven van de kust. In W.O.II werd de kaai vernield. In 1953 bouwde men op de herstelde kaai de huidige vismijn. Aan de kust scheen de zon en met een frisse zeebries, werd dit heerlijk wandelen.

IMG_6456.jpg

Via de jachthaven stapten we langs het militaire domein. Met de gratis overzetboot vaarden we tot de linkeroever van de IJzermonding. We wandelden naar de rustpost Centrum Ysara. Na de rust was het shopping time voor de liefhebbers, in de winkelstraten van Nieuwpoort-Bad. De duinen wandelden we langs, zo naar de zeedijk. Ook op de dijk was het genieten, uitwaaien en de zilte zeelucht opsnuiven.

Voor de tweede maal stapten we naar de rustpost Ysara. Via het Mauritspark wandelden we terug naar de vismijn. Het Mauritspark in 1996 startte men met de aanleg van deze ideeëntuin. In 2000 kreeg het de naam van Prins Mauritspark, naar aanleiding van de herdenking van de slag bij Nieuwpoort in 1600. De langere afstanden tot 30 km, stapten via het strand naar Lombardsijde.

Alle afstanden kregen vandaag een prachtige wandeling. Er was voor elk wat wils, de oude en de nieuwe jachthavens, de zee, strand en duinen. Varen, klimmen, stappen, shoppen, de zon, de zeewind, dit alles was super. Dank aan alle vrijwilligers en bestuur om de 1.255 wandelaars te verwennen.

Klik hier voor de volledige fotoreportage.

Geef een reactie