Ontluikende natuur verwent wandelaars in Burst.

Er wordt mooi en warm weer voorspeld en dus trekken veel wandelaars erop uit om te genieten van de eerste echte lentezon. Zo ook in Burst, deelgemeente van Erpe Mere waar het al vroeg heel druk is.
De naam Burst werd voor het eerst teruggevonden in een oorkonde van de Sint-Pietersabdij in Gent. In dit document uit 1042 werd het dorp Burste vermeld, gelegen aan een gelijknamige rivier. Pas in 1151, werd Burst voor het eerst onder de huidige naam vernoemd.

2018-04-07 Burst-52

Alle afstanden starten samen en behalve de 6 km wandelt iedereen richting Vlekkem. Onderweg is het duidelijk dat mensen, dieren en planten genieten van de eerste echt warme dag. Het tere groen komt voorzichtig tevoorschijn, bomen staan in bloei en de neerhofdieren verwarmen zich in de zon. Langs vele mooie paden, dreven en een enkele modderwegels, wordt de rustpost in Vlekkem bereikt.

Vlak voor de kerk van Vlekkem staat een mooi beeld van beeldhouwer Herman De Somer. Het stelt De Sopeter voor, de spotnaam van de Vlekkemenaars.
Na de rust gaat het, opnieuw langs vele mooie trage wegen, dreven en wegels, terug naar Burst, naar het Parochiaal Centrum Sint-Martinus, de inschrijvingsplaats. De organiserende club, het Land van Rhode, mag 1767 wandelaars noteren voor deze prachtige tocht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage.

 

Geef een reactie