Natuur en kunst in Koekelare en Ichtegem

Traditioneel organiseert Wandelclub Koekelare zijn Blarentocht in de loop van april. Onder een stralend lentezonnetje kon van start gegaan worden vanuit zaal De Balluchon, verwijzend naar de rugzak van de grensarbeiders waarmee zij naar Frankrijk trokken destijds.

Een ruim aanbod van acht afstanden, van 4 km tot 50 km. De 13 km volstond voor mij. Het zou een doortocht worden van Koekelare en Ichtegem. Koekelare ligt op de overgang van de Westhoek en De Polders met het Houtland, op 18 km van de kust.

2018-04-07 Koekelare-75

De eerste lus ging over rustige verharde wegen richting Ichtegem waar in zaal De Ster de rustpost gevestigd was. Van hieruit volgde een lus die me terug zou brengen naar deze rustplaats. De lus werd gekenmerkt door enkele onverharde paden langs en tussen de velden. We passeerden enkele fraaie boerderijen. Bij het naderen van het wooncentrum in Ichtegem waren de kunstbeelden langs de weg opvallend.

 

De volgende lus naar het einde begon met een doorgang langs de Sint-Michielskerk van Ichtegem.  Langs verkeersluwe wegen en onverharde paden ging het richting Koekelare. Een doorgang van domein De Mote kon niet uitblijven. Dit natuurgebied in het midden van de gemeente is 5 ha groot, omvat veel oude bomen. De lente liet er zijn eerste sporen zien in deze groene oase. Daarna ging het richting centrum met passage langs brouwerij Christiaens. Op het Sint-Maartensplein prijkt de Sint-Martinuskerk en het gemeentehuis. Op het Fransmanplein staat een Thais tempeltje, de Sala Thai.

 

Zaal De Baluchon was intussen goed volgelopen. Dit was voor mij het einde van een geslaagde landelijke wandeling in en rond Koekelare. Dank aan de organiserende club Wandelclub Koekelare.

Klik hier voor de volledige fotoreportage.

Geef een reactie