Zonovergoten Holventocht te Overpelt

Wandelclub de Bokkenrijders Overpelt hield in eigen gemeente zijn Holventocht. De startlocatie was in de parochiezaal Holheide, in Overpelt (Limburg). Het beloofde een aangename wandeling te worden onder een heerlijk lentezonnetje.Overpelt 7-4-2018 054.jpg

Bij vertrek wandelde je via het Pater Clementiaanplein direct de Holven in. De gemeente Overpelt heeft de natuur aan hun voeten liggen, wat een luxe. In het Holvenbos kan iedereen aan zijn trekken komen, je kan er allerlei sporten beoefenen. Ook de spelende kinderen kunnen hier hun hart ophalen. Het regiolandschap Lage Kempen is verbonden met enkele beboste gemeentes zoals Overpelt.

Je wandelt over de heidevlakten, graslanden en zandduinen. Het uitgestrekte natuurgebied bevat een uitzonderlijke fauna en flora. Op zeker moment kregen de wandelaars een waarschuwing, een broedplaats van een buizerd ligt op het wandelpad. Een buizerd kan gevaarlijk zijn als je te dicht bij zijn nest komt. Beetje verderop is het Napoleonstrand vroeger was dit een kampeerplaats. Zij hebben de naam vernoemd naar de weg Hasselt-Eindhoven die kortbij ligt en die aangelegd werd door Napoleon. Het wordt nu gebruikt als doorgang naar andere natuurgebieden. Verderop zijn er de Kempische zandgroeven waar je langs wandelt. Die worden beheerd door een private firma.Overpelt 7-4-2018 094.jpg

Zo ik heb genoten van deze wandeling en aangenaam kennis gemaakt met het natuurschoon van het Holvenbos. Proficiat aan de organiseerde wandelclub de Bokkenrijders.

klik hier voor de volledige fotoreportage

 

Geef een reactie