Door de Kwadebeekvallei in Vlaams-Brabant

Zondag trokken we naar Linkebeek voor deelname aan de laatste wandeling die ingericht wordt door wandelclub Marching Team Poluc. De club stopt er mee, maar geluk bij ongeluk de wandeling wordt overgenomen door de Police Walkers. Linkebeek ligt in de Brusselse rand en is vergroeid met de Brusselse agglomeratie dat voor een groot deel verfranst is.

We gaan van start en wandelen door het pittoreske dorpje en gaan daarna de Kwadebeekvallei opzoeken, het gaat op en neer en we kregen heerlijke vergezichten aangeboden. We worden in de richting van Sint-Genesuis-Rode gestuurd naar de rustpost in petanqueclub Rode. Hier maken we een lus. Door de bebouwing naar landelijke wegen die ons brengen naar een pad langs de historische vijvers van Lansrode tot de Geevaertvijvers. Begin de 13e eeuw werden kweekvijvers aangelegd door de abdij van Terkameren in het brongebied van de Molenvallei om de kloosters van vis te voorzien.

De vijvers en de omliggende bossen maakte in de 18e eeuw deel uit van het Zoniënwoud. We blijven rondtoeren door de heerlijke groene streek die ons terug afzet aan de Kwadebeekvallei voor een volgende groene doorsteek en ons terugbrengt naar de rust. Na de rust  lopen we door het centrum en wegenwerken die ons verder meenemen naar het park bosdaalhoeve waar we doorlopen. Rustige landelijke wegen door de Zennestreek sturen ons terug in de richting van Linkebeek naar de startplaats. Het was een prachtige tocht aan de rand van Brussel.

Klik hier voor de volledige fotoreportage.

 

Geef een reactie