Wandeling langs de vijvers en park van Tervuren

Vandaag gaan we het eens wat verder zoeken in Tervuren. Gelegen op de rand van Brussel in de provincie Vlaams-Brabant, kiezen we voor de 14 km want we zijn op doortocht naar  het Vayamundo-vakantiedomein in Houffalize. Het eerste stuk is maar 1,4 km tot aan de volgende rustpost. We stoppen nauwelijks en trekken direct verder via de Wolvenweg (een holle weg) naar het Capucijnenbos (311 hectare groot). Eenmaal dit mooie bos verlaten, belanden we in Duisburg, een deelgemeente van Tervuren.

Duisburg is een kleine landelijke gemeente van 692 ha, gelegen in de druivenstreek, ten oosten van Tervuren en is er van gescheiden door de Warande en het Zoniënwoud. Ten noorden grenst Duisburg aan Vossem, ten oosten aan Leefdaal en Neerijse en ten zuiden aan Overijse en Huldenberg.

In deze streek zie je ook nog veel serres staan met Druivenstokken. Dit is hier dan ook de streek van de druiven. Na de rust trekken we langs de militaire golfclub richting de kleine Vaartdreef om zo in het Tervuren-Bos te belanden. De wilde bosanemonen bloeien er volop. Er rest ons nog een mooie passage langs het Koninklijk museum voor Midden-Afrika vooraleer tevreden en voldaan terug de startzaal te bereiken.

Klik hier voor de volledige fotoreportage. (Patrick Olivier)