Een zomerse wandeling vanuit Machelen

Wandelclub Natuurvrienden Deinze hield vandaag zijn 16de Kunsttocht. De startzaal was in het Emmaüsinstituut Machelen, met een keuze aan afstanden van 6 tot 25 km. Het was een natuurwandeling via paadjes en bosdreefjes om dan te genieten van het natuurgebied van Machelen Put.

IMG_6548.jpg

De langste afstanden wandelden verder via het Raveelpad langs het Oude Leieviswater. Raveel was een kunstschilder (1921 – 2013), ook gekend voor zijn keramiek en kunstobjecten. De monumenten van de in Machelen overleden kunstenaars en bekenden mochten uiteraard niet ontbreken op deze kunsttocht, dichter Gerard Reve, Frans de Mulder (wielerglorie Ronde van Spanje 1960) e.a..

Langs landelijke wegen wandelden we rustig verder richting Gottem en Grammene. Grammene is een boomrijk dorp aan de Leie in de Vlaamse vallei met een prachtig lichtglooiend landschap. Door de kanalisering van de Leie ligt Grammene net als Gottem, aan de afgesneden buitenbocht van de Leiearm. We wandelden ook voorbij een oud vlasverwerkingsbedrijf, op de Vlasroterroute. De Leie of de Gouden Rivier, vanwege het trage debiet van de stroom, daar kon men vroeger het vlas in de Leie verwerken. Stappen langs de Oude Leiearm te Gottem, dit was super genieten. Een natuurpareltje met nog een authentieke fauna en flora. En het was er heerlijk vertoeven bij deze zonnige (24°) temperaturen.

De langere afstanden wandelden met een lus richting Wontergem. Dit is de geboorteplaats van Lucien Buysse (winnaar Ronde van Frankrijk 1926). We kregen nog mooie natuur te zien in de Vondellos (de vallei van de Vondelbeek). Proficiat en dankjewel Natuurvrienden Deinze, en de 2502 wandelaars. Top tocht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage.

Geef een reactie