Gelrode, parel van het Hageland

De weersverwachtingen voor zaterdag 14 april waren uitstekend, dus trokken we naar Vlaams-Brabant. Naar het pittoreske dorpje Gelrode, waar de pinguïns van Langdorp hun 17de Panoramatocht organiseerden. De parochiezaal in Gelrode was de vertrekplaats, met een ruime keuze aan afstanden van 4 tot 30 km. Met de ontluikende natuur van Het Hageland, bij licht nevelachtig weer, gingen we van start.

De kleinere afstanden blijven rond Gelrode, en genieten van het rustgevende Kloesbos en het heidegebied. De grotere afstanden wandelen door het weidse landschap in de richting van Nieuwrode, via prachtige land en holle wegen. Bij de beklimming van de Kratenberg worden we aangenaam verrast met een uniek dorpszicht op Nieuwrode.

We maken nog een prachtige lus. Via het Houwaartsgat over de Wijngaardberg en de Benneberg, keren we terug naar Nieuwrode. Het blijft klimmen en dalen onder een prachtig lentezonnetje, met vanop de heuvelruggen weidse zichten. Nog een laatste beklimming van de Kratenberg. Waarna een paar rustige trage wegen, ons terug naar Gelrode sturen. Einde van een prachtige wandeling doorheen het Hageland, met dank aan de organiserende club.

Klik hier voor de volledige fotoreportage