Wandelen rondom Ardooie

Vandaag starten we met een mistig zonnetje maar koud is het zeker niet. De start is in Fuifzaal De Ark. Bij het binnenkomen valt het ons onmiddellijk op dat er een stand van geocaching aanwezig is. Geocaching is een soort schattenjacht dat je kan beoefenen met een gps-toestel (of tegenwoordig app op de smartphone) waarbij je op zoek gaat naar coördinaten waar je schat verstopt ligt. Het zorgt voor wat afleiding en avontuur tijdens het wandelen, ideaal voor de gezinnen. Bij onze start is het nog een beetje mistig.

We vertrekken richting Rysselende Molen, maar slaan af en passeren er de groentenfabriek D’Arta en zo verder naar Sint-Antonius aan het Ardoois Veld. Na een beetje rust trekken we door een mooie dreef langs het kasteel van Ardooie. Het is in classicistische stijl opgetrokken op het einde van de 18de eeuw. Het ligt naast provinciaal domein ’t Veld. We maken een mooie wandeling in en rond het veld met zijn prachtige vijvers en zo komen we terug op de rustplaats. Na rust gaan we terug de groentenbedrijven opzoeken om daarna de rustpost in Ardooie zelf aan te doen.

Nu rest er ons nog een 3 km. We wandelen we langs het stadspark en doen ook het nieuwe spaarbekken aan. Het bekken moet ervoor zorgen dat er bij hevige regen geen wateroverlast meer is in het centrum van Ardooie. En zo komen we terug op de startplaats, waar ons 2 lekkere pannenkoeken staan te wachten. Smullen en genieten maar.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)