Bossentocht vanuit Geluveld onder een overwegend heldere hemel

Voor hun Bossentocht trokken de Drevestappers op 15 april naar deelgemeente Geluveld. De inschrijvingen vonden plaats in OC ’t Gelevelt en vanaf de vroege ochtend waren al heel wat wandelaars aanwezig. Ze hadden geen ongelijk, de omgeving nodigt uit tot wandelen. Prachtige zichten, bossen en de talrijke dreven maken van deze streek een echt wandelparadijs.

2018-04-15 Geluveld-19

Ook het oorlogsverleden is nooit ver weg in deze streken. Het Lewis House is daarvan een voorbeeld. Deze boerderij kreeg de naam tijdens WOI. De Duitsers gebruikten ze om er enkele bunkers in en rond te bouwen. De Hoeve was immers strategisch gelegen achter de Wilhelmstelling. Een gedenkteken voor een gewonde soldaat en enkele curiosa in een tuin, zijn ook stille getuigen van deze gruwelijke tijd.

Ook de Gasthuisbossen vormen een deel van het parcours. Door de overvloedige regen van de vorige avond en nacht waren veel stukken heel moeilijk begaanbaar. Dat kon de wandelaars echter niet deren, de omgeving maakte veel goed.
De natuur in lentetooi, lammetjes, veulentjes, dat alles geeft de stappers een echt goed gevoel. Dat de zon ook van de partij is, is natuurlijk ook een grote meevaller.

En zo kwam er een einde aan deze prachtige tocht. Proficiat aan de organisatoren voor het prachtige parcours en de vriendelijke ontvangst. Ook de attenties voor honden en mensen werden door alle aanwezigen zeer gesmaakt.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Josiane Questroy)
Foto’s Patrick Olivier