Lentewandeling, door een groen Zelzate.

Wandelclub de Kwartels hield vandaag zijn jaarlijkse Kwarteltocht. De startzaal met ruime parking, was in het Sint-Laurenscampus TSO. De wandelaars kregen een keuze aan afstanden, tussen 6 en 30 km. De verschillende afstanden hadden een waaier van allerlei natuur. Veld, polder, bos en landelijk wandelen.

Wij stapten zelfs over de grens, naar Nederland, Westdorp. Daar stond op de grens nog een originele grenspaal. Na de eerste controle te Wachtebeke, was het genieten van de Langelede. Een met mensenhand gegraven kanaal, gelegen tussen de Nederlandse grens en de Moervaart. De Langelede wordt via een pompgemaal afgewaterd naar de Moervaart.

De volgende natuurparel was het Kloosterbos. Een natuurgebied, en is net als het Heidebos en het Stropersbos, één van de laatste overblijfselen van wat ooit een uitgestrekt bos- en heidegebied was van Maldegem tot Stekene. Ook de bossen rond ArcelorMittal (het vroegere Sidmar) zat in het parcours.

IMG_6676.jpg

De tweede controle was in het domein Sint-Jan Baptiste, een psychiatrisch centrum. Via parken en de markt van Zelzate stonden 1.214 wandelaars tevreden terug in de startzaal. Zelzate is niet enkel industrie, maar heeft duidelijk vele groene troeven. We dankten het bestuur en de vele vrijwilligers voor deze toptocht.

Klik hier voor de volledige fotoreportage.