Eerste warme dag voor Midweektocht in Zottegem

De Midweektocht van Zottegem start onder een stralend blauwe hemel en een zon die alle koude van de voorbije maanden verjaagt. Op deze 18de april kan er opnieuw in de rustpost ingeschreven worden en menig wandelaar maakt daar gretig gebruik van. Op die manier zijn er ook minder parkeerproblemen. Wie start in de rustpost krijgt eerst het prachtige park Domein Breivelde.

2018-04-18 Zottegem-18Het kasteeldomein van Breivelde werd op het einde van de 19de eeuw in laat landschappelijke stijl aangelegd op een glooiend terrein. Water speelt een belangrijke rol in het ontwerp van dit park: tien vijvers, een cascade en een fontein bepalen sterk het karakter. Sinds 1970 is de gemeente eigenaar van het domein.

De wandelaars doorkruisen dit prachtige park langs mooie paden om daarna een stukje verhard onder de voeten te krijgen. Zo wordt de inschrijvingszaal/rustpost bereikt. Door het schitterende weer zitten veel wandelaars op het terras. Daar wordt ook alles in gereedheid gebracht om later de bekende lekkere pannenkoeken te bakken.

Na de rustpost gaat het, opnieuw langs mooie dreven en een bospartij, terug. Onderweg worden de stappers nog begroet door een emoe.

In het bos wanen ze zich even in het Wilde Westen, wanneer een tipi hun pad kruist. Het grootste deel van de wandeling ging over onverharde paden, met een enkele doorsteek door het bedrijventerrein. Zoals altijd hebben de Egmontstappers weer een prachtig parcours in elkaar gestoken. Het was echt genieten en niet in het minst door het mooie weer.

Klik hier voor de volledige fotoreportage