Met de Dragonders rond Stokrooie

We waren al vroeg ter plaatse voor De acht van Stokrooie,een organisatie van De Dragonders Hasselt. Het beloofd een zomerse dag in de lente te worden. Het ontmoetingscentrum Stokrode, was de vertrekplaats, met keuze aan afstanden van 4 tot 20 km. Onder een staalblauwe hemel gingen we van start,in de richting van Kuringen. Al snel bereiken we de Abdij site van Herkenrode.

We passeren de Tuiltermolen,een onderslagmolen gelegen op de Tuilterdemer,een riviertje dat parallel aan de Demer loopt. Even verderop staan we voor de Abdij van Herkenrode. Een voormalig cisterciênzer klooster,met abdijhoeve en bedrijfsgebouwen,gelegen op de zuidelijke Demeroever.

Na rustpauze in Kuringen,via prachtige land en boswegen, was het volop genieten van het natuurgebied Sint-Jansheide. Onder een stralend zonnetje bereiken de wandelaars het ca 90 ha grote natuurreservaat van Kolberg. Een onderdeel van het vijvergebied Midden-Limburg. Nog een passage langs het Albertkanaal,waarna een landelijke weg ons terug naar Stokrooie stuurt. Einde van een prachtige wandeling,doorheen het natuurschoon van Stokrooie. Met dank aan de Hasseltse Dragonders.

Klik hier voor de volledige fotoreportage