De Panne, uniek decor voor een heerlijke wandeling

Op vrijdag 20 april trek ik richting onze Belgische kust om er deel te nemen aan de Buencamino Lentewandeling in De Panne. Ieder jaar organiseert de provincie West-Vlaanderen samen met de kustgemeenten en tal van andere organisaties de Week van de Zee. Tijdens de Week van de Zee benadrukken ze de unieke waarde van de natuur aan de kust door tal van activiteiten aan te bieden. Buencamino Wandelclub Koksijde verwelkomt vandaag 681 wandelaars die genieten van een schitterende wandeling onder puur zomerse omstandigheden.

DSC04507.jpg

De parcoursbouwer kiest vandaag opnieuw voor een 4-lussentocht uitgestippeld met 4 verschillende kleuren. Start, rustposten en finish vinden plaats in het ruime, mooie centrum De Boare, gelegen langs het Koningsplein. Aan de inschrijvingstafel wensen ze mij buen camino of goede tocht…… en of het een goede tocht zou worden!

Er is voor elk wat wils: strand en duinen, bos en duinen, stad en dijk en een lus met veel bos. Bossen met mooie boshyacinten die adembenemend mooi in bloei staan en bomen die zorgen voor wat verfrissing. Ik trek richting het Westhoekreservaat, dat samen met het Calmeynbos, de Krakeel- en Oosthoekduinen het grootste aaneengesloten duinenmassief van onze Belgische kust vormt. Meteen ook de reden waarom deze lus de moeilijkheidsgraad gemiddeld meekrijgt. Niet alleen de duinen maar ook het mulle zand, waarin het toch niet zo makkelijk stappen is zorgen ervoor dat deze lus niet te onderschatten is.

DSC04512.jpg

Hierna trek ik richting zee. De Panne heeft het breedste strand van België, vlakbij de Franse grens. Het strand is bij eb maar liefst 425m breed en kilometers lang.
Vandaag mag zeker en vast ook een doortocht op het Leopold I-Esplanadeplein niet ontbreken, de plaats waar in 1831 Leopold I, de eerste Koning der Belgen, zijn intrede maakte in ons land.

Deze lentewandeling was alvast een voltreffer, we hebben met ons allen enorm genoten van deze prachtige kustwandeling, of was het eerder een zomerwandeling?

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Mario Carton)

Geef een reactie