Met Ensor en Prins Karel genieten van de zee

Wandelclub de Keignaerttrippers Oostende, hield vandaag in de Koningin der Badsteden zijn negende Wandelen met Prins Karel en Ensor. In taverne Walrave, vlakbij de luchthaven Oostende – Brugge, was de startzaal. Dit is gelegen in het Provinciaal domein Raversijde. Men had een keuze uit  vier afstanden:  6, 12, 18 en 24 km.

IMG_6766.jpg

Met dit zonnig weer was het super genieten van bij de start. De fauna en flora bewonderen van het Provinciaal domein, en dan wandelen door de wijk Mariakerke naar het gotisch Duinenkerkje. Hier ligt Baron James Ensor begraven op het kerkhofje, een Belgische kunstschilder (1860 – 1949). Het Duinenkerkje is sinds 1946 een beschermd monument.

De wandelaars konden verder wandelen door de straten en wijken van Mariakerke richting de nieuwe Versluys Arena (voetbal) en Versluys Dôme (basket). Bijna alle afstanden stapten dan over de zeedijk van Mariakerke naar Raversijde. We genoten van het zilte zeebriesje. Eens in het domein van Prins Karel was het windstil en aangenaam van temperatuur.

Prins Karel is geboren te Brussel (1903) en overleden in Raversijde (1983). Hij was de zoon van Albert I en broer van de latere koning Leopold III. Hij woonde van 1950 tot aan zijn dood in de residentie op het domein, omgeven door prachtige natuur. Terug in de taverne dankten we alle vrijwilligers en bestuur voor hun inzet. Het was terug een toffe gevarieerde tocht. Geschiedenis, cultuur, natuur, zon, zee, duin en strand. Voor elk wat wils, zeker een wandeling waard.

Klik hier voor de volledige fotoreportage.