5041 wandelaars genieten van de Mattentaarten

In Oost-Vlaanderen was er één wandeling vandaag, in de cultuurhistorische stad Geraardsbergen. Padstappers Geraardsbergen hield hier zijn 35ste editie van de Mattentaartentochten  – Priortrofee. Een zeer ruime keuze aan afstanden van 6 tot 42 km. met duidelijke plannen.

IMG_6868.jpg

Vanuit de startzaal (het Koninklijk Atheneum) kon men wandelen voor elk wat wils. Men kon natuur en cultuur combineren, of een tocht met of zonder de Muur. Voor de kinderen – jeugd was er een fotozoektocht en animatie. De Mattentaartentocht is in samenwerking met de door de stad Geraardsbergen georganiseerde ‘Dag van de Mattentaart’. Op de markt in Geraardsbergen, standplaats van het oudste Manneken Pis van België, was er een leuke ambiance. Men kon er de halve gekregen mattentaarten proeven, en tevens zien hoe men dit Europees erkend streekproduct maakt. Het was er met dit zomers weertje super gezellig.

Het parcours heeft een glooiend landschap, heuvelachtig met de mythische Muur. Dit was een kuitenbijter, en met deze tropische temperaturen, was de boodschap veel water drinken. Verkoeling kregen de wandelaars in de prachtige groene natuur, het stadspark, de Boelaremeersen, het Moerbekebos, de Bosberg, het Raspaillebos, Moenebroek, Hasseltbos en de Gavers. De parcoursmeesters hadden nieuwe nog niet ontdekte paden, trage wegen, met soms lichtjes klauterwerk uitgezocht. Super toffe parcours waarvan we genoten hadden. Vooral de blauwe boshyacint die nu weelderig bloeide was echt een prachtige blikvanger.

Deze tocht maakte deel uit van de Walk On, georganiseerd door Wandelsport Vlaanderen in samenwerking met Vayamundo (vakantieparken). Deze unieke super Mattentaartentocht maakt ook deel uit van hun eigen Priortrofee, een regelmatigheidscriterium.

Proficiat, en dankjewel vele vrijwilligers (120) voor deze geslaagde tocht. Top tocht! Kom volgend jaar allen wandelen en genieten in Geraardsbergen, een aanrader.

Klik hier voor de volledige fotoreportage
Klik hier voor de foto’s van de photobooth.