Prachtige wandeling tussen de Haspengouwse bloesems

Na een fantastisch weekend was een tussenstop op de terugweg naar huis een logische beslissing. De keuze op deze 23ste april viel op Velm, Sint-Truiden, voor de Rundskop-wandeling naar de gelijknamige film. Deze wandeltocht is een organisatie van wandelclub Aviat Sint-Truiden die dit jaar hun 45-jarig bestaan vieren.

2018-04-23 Velm (Sint-Truiden)-58Zoals eerder vermeld, verwijst de naam van de tocht naar de film Rundskop. Hier bevindt zicht dan ook de prachtige hoeve waar de film opgenomen is. De tocht gaat via prachtige dreven, stille wegen en een oude Romeinse heirweg. De vele bloeiende boomgaarden zijn een lust voor het oog.

Even voorbij de boerderij staat het kasteel van Velm. Dit kasteel is nu een taalkasteel geworden. Hier komen onze Franstalige medeburgers op taalkamp om Nederlands te leren.

2018-04-23 Velm (Sint-Truiden)-55

Deze wandeling was een prachtige afsluiting van een geweldig weekend. Alle wandelaars zijn het erover eens, een kortere of een lange afstand, ze waren allemaal zeer de moeite waard in dit prachtige, bloeiende Haspengouw. Dit is trouwens de tweede grote fruitstreek van Europa. De inschrijvingen werden afgesloten op 838 deelnemers.

Klik hier voor de volledige fotoreportage.