Mallorca Walking Event

In het zuidwesten van het Balearisch eiland Mallorca ligt, op zo’n 35 km van het vliegveld Palma de Mallorca, de moderne badplaats Paguera. Net als veel andere vakantieplaatsen op Mallorca was Paguera in lang vervlogen tijden een idyllische vissersplaats. Met de komst van het massatoerisme in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw veranderde het dromerige dorpsbeeld in een levendige badplaats die alles biedt waar je als bezoeker van droomt.

DSC04034

Hier vond van 12 tot en met 15 april 2018 de derde editie plaats van het Mallorca Walking Event plaats. De organisatoren slaagden er in zo’n duizend wandelaars te laten genieten van het mooie landschap, de omgeving en het klimaat van dit schitterend eiland. Iedere deelnemer kon ervoor kiezen om 30, 20 of 12,5 km per dag af te leggen.

De deelnemers ontdekten de charmante dorpen, de wondermooie stranden van de kust van Mallorca en de imponerende Serra de Tramuntana, de bergketen die door de UNESCO werd uitgeroepen tot erfgoed van de mensheid.  Het klimaat hier is in april zacht en aangenaam, niet te koud maar ook niet te warm, waardoor het een ideale plek is om er te wandelen. Dit jaar waren de weersomstandigheden niet echt wat het zou moeten zijn rond deze tijd van het jaar. Zo regende het van start tot finish op de derde dag van deze vierdaagse. Maar klagen deden we zeker niet.

We hebben 4 dagen lang genoten van een actieve wandelvakantie in aangenaam gezelschap. Er waren opnieuw enorm veel Nederlanders van de partij, maar steeds meer en meer Belgen vinden de weg naar dit leuke vierdaagse wandelevenement. Zo was er ook dit jaar een delegatie van Wandelsport Vlaanderen aanwezig.

Meer informatie over het aanbod aan wandelreizen van Wandelsport Vlaanderen vind je HIER

About the author

Mijn grootste hobby: wandelen uiteraard. Tijdens de wandeltochten maak ik foto's voor de Wandelgazette van Wandelsport Vlaanderen. Ik schrijf eveneens reportages over de wandeltochten.
%d bloggers liken dit: