Dwars door natuur en landbouw van Rotem

Rotem is een fusiegemeente van Dilsen-Stokkem. Wandelclub De Post van Dilsen organiseerde hun jaarlijkse wandeling in Rotem. Vanuit het schutterslokaal werden verschillende afstanden uitgestippeld. Ondanks de dreigende wolken was het de hele dag droog gebleven.

Rotem 29-4-2018 124

Je wandelde eerst door de woonwijk van Rotem. Tussen door mochten we enkele vierkantshoeves bewonderen. Op een hoek was een mooi rustpunt bij de kapel van O.L.V. van Fatima. Een unieke kapel met een uurwerk en kleine beiaard in het torentje. Verder wandel je in de landbouwpercelen met weilanden met hier en daar jonge gewassen op de akkervelden.

 

Van daaruit wandelde  je in het natuurgebied De Wateringen. Dit stukje natuurgebied ligt op de grens tussen België en Nederland. Je wandelde langs de mooiste plekjes van dit unieke natuurschoon van fauna en flora. Een ander uniek gebied is De Broeken. Dit wandelgebied is 12ha dat zich bevindt ten westen van Elen een deelgemeente van Dilsen-Stokkem. Centraal gelegen is de 1,7ha grote vijver die door turfwinning is ontstaan. Nu leven er vele watervogels op de plas. Door het plaatselijke natuurpunt werd er een wandelpad aangelegd  dat deels bestaat uit knuppelbruggen. Na enkele mooie wandelwegeltjes zag je de kerktoren van Rotem. Zo kwamen we  aan het einde van een schitterende wandeling. Wandelclub De Post hebben 620 wandelaars een fijne dag bezorgd.Rotem 29-4-2018 135

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)