Brakel, is meer dan 50 tinten groen

Op deze wandelhoogdag, de laatste zondag van april, is het Vlaanderen Wandelt. Dit jaar kon de wandelaar stappen en genieten te Brasschaat en Brakel. Wij hadden gekozen voor Oost-Vlaanderen, de gemeente Brakel in de Vlaamse Ardennen. De organisatoren waren de wandelclub Everbeekse Wandeltochten in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen en de gemeente Brakel.

DSC05498.jpg

De startzaal was de basisschool Sint-Augustinus, waar men kon genieten van een natje en een droogje. Daar kon de wandelaar de duidelijke plannen bekijken van de gekozen wandelafstand, met een keuze tussen 6 tot 42 km. Ook de promo-standen i.v.m. wandelen, wandelreizen, voeding, sportkledij e.a. waren leuk en interessant.

 

Brakel heeft acht deelgemeenten, allemaal dorpjes met een eigen charme. Everbeek, de thuishaven van de wandelclub, is een van de deelgemeenten van Brakel, en vormt de taalgrens met Wallonië. Het is tevens een stiltegebied met een landelijk karakter, weilanden, bos en akkers. Ook met  pittoreske plekjes, en enkele eyecatchers zoals de Toepkapel en de Verrebeekmolen. Maar spijtig dat men vandaag enkel een grijs gordijn zag. Het weer dat kregen we erbij, maar met de juiste wandelkledij was dit toch rustgevend stappen.  In deze streek zijn er zeldzame sterk wisselende bodems, met een gevarieerde fauna en flora. Als wandelaar was het zeker glooiend wandelen, maar zeer afwisselend.

 

Na het wandelen kregen de wandelaars een toffe ambiance in de feesttent, met o.a. veel muziek en zang. Dit was een toffe afsluiter van Vlaanderen Wandelt 2018, in het bijzijn van vader en zoon De Croo. Een dikke proficiat aan alle vrijwilligers – medewerkers, en aan alle organisatoren. Dankjewel 4.584 wandelaars voor jullie komst naar het groene Brakel, duidelijk met meer dan 50 tinten…

Volgend jaar, op de laatste zondag van april 2019, hopen we jullie terug massaal te ontmoeten op een onvergetelijke wandeldag.

Bekijk de volledige fotoreportage (Patrick Oliver)
Bekijk de volledige fotoreportage (Frans Deflem)
Foto’s photobooth Brakel  deel 1
Foto’s photobooth Brakel deel 2