Vlaanderen wandelt in het groene Brasschaat

Voor wandelclub Noordergouw Brasschaat was het een eer om tijdens Vlaanderen Wandelt bijna 3000 wandelaars te mogen verwelkomen. Dankzij de steun van de talrijke, vrijwillige medewerkers, de bevriende wandelclubs De Stroboeren en Kaddish, tal van andere burenclubs op de rustposten, het regiobestuur, zonder uiteraard de gemeente Brasschaat te vergeten, slaagde deze kleine, familiale wandelclub er in om van dit prachtig wandelevenement een mooi succes te maken. Jammer genoeg strooiden de weergoden, vooral in de voormiddag, roet in het eten.

DSC02438 (107).jpg

Er werd gezorgd voor een hartelijk ontvangst in het Peerdsbos – De Leerexpert. Langs verschillende omlopen werden de vele, oogverblindende groendomeinen van Brasschaat volop in de kijker gezet. Vandaag gaan de wandelaars dus puur genieten van een waaier aan groen. Het Peerdsbos is een van de oudste bossen van Antwerpen. Het Domeinbos De Inslag of Inslaen, 149 ha, werd reeds vernoemd rond 1600.  De Antitankgracht, aangelegd in 1937-38 loopt dwars door het domein.

Het Gemeentepark van Brasschaat is met zijn 147 ha en zijn ligging nabij het centrum een belangrijke groene long voor de gemeente. In 2009 werd het park door de Vlaamse Gemeenschap erkend als waardevol erfgoedlandschap. De tocht loopt langs een aangenaam heidelandschap naar een vliegveld rijk aan verhalen. Sinds 2000 is de ecologische waarde van het vliegveld erkend en maakt het Klein Schietveld deel uit van het Europees ecologisch netwerk van Natura 2000-gebieden. De wandelaars konden vandaag gratis het Gunfire Museum en de tentoonstelling Van Schietveld tot vliegveld in Den Toren bezoeken. Zeker en vast een bezoekje waard!

DSC02438 (139).jpg

DSC02438 (116).jpg
Torenpoort De Mik

Ook aan onze allerkleinsten werd vandaag gedacht. Domein De Mick, met zijn mooie Torenpoort, grenst aan de kinderboerderij Mikerf en aan het bos. Voor hen worden hier vertellingen georganiseerd rond het Sprookjespad. Er werden maar liefst 8 verschillende, goed bewegwijzerde afstanden gebouwd waar zowel beginnende als ervaren wandelaars konden uit kiezen.

De vele rustposten waren tot in de puntjes verzorgd. In naam van alle wandelaars en Wandelsport Vlaanderen: bedankt aan iedereen die zijn beste beentje voorzette en meehielp aan het slagen van deze prachtige editie van Vlaanderen Wandelt.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Mario Carton)
Klik hier voor de volledige fotoreportage (Ides Codde)
Foto’s photobooth Brasschaat 

Geef een reactie