Peer in ’t zonnetje

Deze keer ging ik wandelen in Linde-Peer een kerkdorp van de stad Peer. Het beloofde een zonnige dag te worden. Wandelclub Wandel Mee Brueghel organiseerde hun 5e woensdagtocht met vertrek in de voetbalkantine van Racing Peer. De wandeling ging langs rustige landelijke wegen en bossen.

Linde Peer 2-5-2018 060.jpg

Al vlug wandelde je langs weilanden met boerderijtjes. Al snel bereikte je het Lindenbos. Het wordt beheerd door het agentschap voor Natuur en Bos en is 35ha groot. Je wandelde tussen de mooie oude beuken- en eikenbomen. Dit bos ligt tussen Lindendorp en Hoog-Linden. Eenmaal het bos uit wandelde je op het fietsnetwerk Kempen en Maasland. Je kwam een Lourdesgrot tegen die tijdens de meimaand mooi versierd is met wit blauwe papieren rozen. De grot zou opgetrokken zijn in 1920 door de familie Hendrik Vangansewinkel-Vanderheyden. Waarom de familie deze Lourdesgrot opgetrokken heeft kan niemand juist vertellen.

We verlaten de stille wegeltjes voor de mooie veldwegeltjes. Je wandelde en geniet van de  weilanden die volstaan met gele boterbloemetjes en van de mooie uitzichten. Bijna aan het einde van de wandeling wandelde je op het Helchterensedijk om zo in het bos van de langen Jos te wandelen. Het was de moeite waard om even stil te staan bij de uitgesneden houten beelden dat langs de kant van het bos stonden.  Vorig jaar heeft de wandelclub Wandel Mee Brueghel met fierheid hun 30 jaar bestaan gevierd. Dank je wel aan de organisatie voor de mooie en groene wandeling  rond Peer.

Linde Peer 2-5-2018 050.jpg

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)