Bloeiende natuur in Kruishoutem-Lozer

Voor de 30ste Lozermeitocht straalt van de vroege morgen een uitbundige zon in een strakblauwe hemel. Onder die prachtige lucht kan de wandelaar genieten van al het moois dat moeder natuur te bieden heeft. De lente is nu volop in het land en vele bomen en struiken bloeien uitbundig. Soms lijkt het of er een witte bruidssluier over bepaalde bomen ligt, heel mooi.

De tocht die georganiseerd wordt door de Scheldestappers, start zoals gewoonlijk vanuit het Parochiaal Centrum de la Faille. Al kort na de start worden de wandelaars door een wegel geleid die parallel loopt met de Lozerbeek. Bij het dwarsen van de beek trekken de kleinste en de grootste afstand samen verder, terwijl de rest een andere weg volgt. Er wordt gewandeld langs verkeersarme wegen, door dreven en stukken bos.

Het 50 ha groot Lozerbos is eigendom van twee privé-eigenaars en het OCMW van Oudenaarde. Baron de la Faille d’Huysse bezit een 30-tal ha. De baron is ook eigenaar van het Lozerkasteel waar zich nu een B&B, een Gourmet Corner en Lodge bevindt.

Het Lozerbos is het laatste stuk van de wandeling en na dit prachtig natuurgebied wordt al vlug het eindpunt bereikt. Een eindpunt dat nu nog in Kruishoutem-Lozer ligt, maar vanaf volgend jaar Kruisem-Lozer wordt. Dit is het gevolg van de fusie van de gemeenten Kruishoutem en Zingem. 1.915 wandelaars genoten van een mooie wandeling doorheen een prachtig groen en uitbundig bloeiend landschap.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Josiane Questroy)
Fotoreportage Patrick Olivier