Een verrassend groen Herzele

Wandelclub Burchtstappers Herzele hield vandaag zijn Lentetocht. Herzele is een gemeente in Oost-Vlaanderen. We bevonden ons aan de rand van de Vlaamse Ardennen en in de Denderstreek. De start was vanuit de Gemeentelijke Basisschool. De keuze aan afstanden was van 5 tot 25 km.

IMG_7097.jpg

We kregen een licht golvende natuurtocht, met prachtige vergezichten en het historisch patrimonium rond de geklasseerde Burchtsite. In de zevende eeuw werd in het centrum van de gemeente een burcht opgericht. Een geschiedenis van onder meer gevechten tussen Gentenaars en de Graaf van Vlaanderen. De burcht werd vernield in 1381 door de Graaf, en heropgebouwd in de 15 de eeuw maar in 1579 definitief verwoest door de Spanjaarden. Sinds 1957 is de burcht een beschermd monument, en in 1969 werden er restauratiewerken gestart met een walgracht. Een unieke waterburcht om zeker even te bezichtigen. Ook de molen te Rullegem in Herzele (een staakmolen van 1750) is een parel, om te koesteren.

We wandelden verder via rustige landelijke wegen naar het dorp Woubrechtegem. Een deelgemeente van Herzele. Zo stapten we het volgend dorpje door, Ressegem. De korte grens tussen de twee dorpen wordt in zijn geheel gevormd door de Molenbeek. Een beek van 22 km. We stapten nog steeds over prachtige paadjes met ongerepte natuur, ook met unieke uitzichten en prachtig weer. De fauna en flora is hier uniek. Dit was genieten. Proficiat aan de parcoursmeester. Een super nieuw parcours hebben we vandaag mogen bewandelen.

Dankjewel, ook aan alle vrijwilligers voor jullie inzet. 2170 wandelaars bedienen bij deze tropische temperaturen, top!

Bekijk de volledige fotoreportage.