Langs kust en polders in Blankenberge

We vertrokken voor het weekend van 5 en 6 mei naar Blankenberge om deel te nemen aan de gekende 2-daagse. Gastland voor dit jaar was Indonesia. Heel wat prominenten waren uitgenodigd om de start te geven voor de 49e Internationale Tweedaagse van Vlaanderen in Blankenberge.

Zaterdag
Je wandelde langs de Pier om een mooi natuurgebied het Fonteintje en het provinciedomein Het Zeebos te bereiken. Niet veraf wandelde je het idyllisch dorpje Lissewege door. Je wandelde er langs de typische kleine witte huisjes en de mooie polderlandschappen, langs de knotwilgen en de grazende koeien in het jonge weilandengras. Op de terugweg wandelde we in het dorp Uitkerke een kustgemeente van Blankenberge. Je wandelde verder langs de velden van de polders. Onze laatste rustplaats was op het pleintje van Uitkerke met veel ambiance. Daarna nog enkele kilometers wandelen om de grote markt van Blankenberge terug te bereiken.

Zondag
Opnieuw vertrekkensklaar op de grote markt van Blankenberge. Je wandelde rond de jachthaven en de scheepswerf. Je bereikte het duinenpad. Zo kwamen we aan de unieke houtenbrug, Het Wrakhout genoemd, die is opengesteld sinds 2013. Het is de bedoeling om een veilig verkeer te bezorgen over de drukke Koninklijke Baan. Het sluit zich aan bij de kampeerterreinen waar we langs wandelde. We wandelen verder de Uitkerkse polder door waar water en weilanden de thuisbasis is van heel wat watervogels, het is er zeer rustig. Beetje verder wandelde je in het volgende polderdorp Zuienkerke. Het zelfde typische dorpje om rustig te genieten langs de stille wegen en de mooie uitzichten. De laatste kilometers wandelde je terug in Uitkerke om even tot rust te komen in de mooie natuur de Groenwacke. We verlaten het dorp Uitkerke en maken een kleine lus in de binnenstad van Blankenberge. Je wandelde langs de oude villa’s uit het Belle-Epoque tijdperk om zo terug de grote markt te bereiken. Als afsluiter voor de 49e Internationale 2-daagse van Blankenberge speelde op de grote markt een muziekgroep van het leger uit Indonesia. Gezelligheid troef onder dit stralende weer. Dankjewel voor het organiseren en in goede banen leiden van zo’n geweldig evenement. Proficiat aan alle medewerkers.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons) 
Klik hier voor de volledige fotoreportage zaterdag (Birger Coulier)

Klik hier voor de volledige fotoreportage zondag (Birger Coulier)