Flaneren langs de mooiste plekjes in en rond De Haan

Wandelclub De Hanestappers uit de kustgemeente De Haan, stond op 12 mei in voor hun traditionele Voorjaarstocht. De Hanestappers is de wandelclub van Volley De Haan en organiseert jaarlijks een 3-tal wandeltochten. Daarnaast helpt de club nog mee aan verschillende andere manifestaties. De inschrijvingen gebeurden in Heideschool in het gehucht Vosseslag. Deze tocht maakt deel uit van de Wandeltrofee ‘De Kust Wandelt’.

Vosseslag is een gehucht van deze kustgemeente en is in feite een deel van de vroegere gemeente Klemskerke. De Vosseslag was een toegang tot het strand van de gemeente Klemskerke voor lokale vissers. Deze vestigden zich kortbij dit pad waardoor het gehucht ontstond. Na het nemen van een groepsfoto van enkel mannelijke leden van de club, ga ik op pad voor 21 km om de mooiste plekjes van De Haan te ontdekken.
Kort na de start wandel ik door de Duinbossen van De Haan, deelgebied Klemskerke. Deze strekken zich uit van de Vosseslag tot Wenduine. Het gebied bestaat uit drie afzonderlijke delen. Van west naar oost zijn dat de Duinbossen van Klemskerke, de Duinbossen van Vlissegem en de Duinbossen van Wenduine.

De tocht gaat richting het centrum van De Haan, de Belle Epoque badplaats. De Haan is gekend als het mooiste dorp van de Belgische kust. Dit komt vooral door de elegante, historische en beschermde villawijk, de Concessie, die nog steeds de lucht van de grandeur van de Belle Epoque bezit, een lust voor iedere wandelaar. Ik wandel voorbij het standbeeld van Albert Einstein, hij woonde in 1933 enkele maanden in De Haan en dat is nog steeds te zien. Niet alleen een standbeeld, maar ook het huis waar hij verbleef is er te bezichtigen.

DSC05806.jpg

Na een 5-tal km, 2 minder dan opgegeven, is er een eerste rustpost voorzien in de basisschool De Zeeboon. Hier neem ik een groepsfoto van enkel vrouwelijke medewerkers, raar maar waar. Hierna flaneer ik langs de prachtige zeedijk om vervolgens volop te genieten van de duinbossen, deelgebied Klemskerke.
Na mijn middagmaal in de startzaal gaat het richting Bredene en stap ik het Park ’t Paelsteenveld in. Hier vlakbij ligt ook de Visserskapel O.L.V. Ter Duinen. De Hanestappers konden terugblikken op een zeer geslaagde Voorjaarstocht.

Klik hier voor de fotoreportage van Mario Carton
Klik hier voor de fotoreportage van Frans D’Haeyere

Geef een reactie