De Sahara van Lommel

Deze keer ging ik wandelen naar het noorden van Limburg in Lommel. Wandelclub WSV Milieu 2000 Lommel organiseerde voor de 14de keer de tocht door de Sahara. De vertrekplaats was in het Scoutsheem. De wandelclub hadden verschillende wandellussen uitgetekend.

Op de lus van de 10 km zat je dadelijk in het bosland. Het gebied ligt in het noorden van de Limburgse Kempen. Het bosland is een uitgestrekt gebied en omvat de gemeenten Hechtel-Eksel, Overpelt en de stad Lommel. Na prachtige boswegeltjes en zandduinen bereikte je de Sahara van Lommel. Je wandelt er vlak langs de grote plas en het witte zand. Het natuurgebied is maar liefst 193 ha groot. De vijvers zijn ontstaan door de zandwinning. Verder wandelde je langs de broedplaatsen van watervogels, een verboden terrein voor wandelaars.

Vooraleer je de eerste tussenstop bereikte wandelde je langs enkele mooie vlechtwerkjes in het kinderbos. Na een korte pauze begon ik aan mijn tweede lus van 6 km. Je wandelde in de richting kanaal Bocholt-Herentals. Beetje verder een uitgestrekt heidegebied. Na de wandelbrug van 88m lang over het kanaal was het weer genieten van de mooie natuur. Je bereikte vlot het Domeinbos op ‘t stort. Vroeger was het een industrieterrein en nu omgetoverd tot een stukje boeiende natuur. Op het laatste van de wandeling mochten we de uitkijktoren bewonderen. Met zijn 30m hoog en 144 treden heb je een schitterend panorama over de Lommelse Sahara en de omgeving. Aan de wandelclub WSV Milieu 2000 Lommel een dikke proficiat voor een schitterende wandeling.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)