Langs Houtwal en door Huwynsbos

De Houtwaltocht van wandelclub De Margriete Stappers vertrekt vanuit OC de Schouw te Lichtervelde. Deze maal gaan we de zuidelijke kant van Lichtervelde verkennen. We vertrekken richting Statie om zo verder via departementale wegen langs de Duifhoek te gaan en naar de Onledemolen. Onderweg kan je genieten van de rust en vogeltjes die om je oren fluiten.

Na de rust trekken we richting de Heihoek en de Huwynsbossen, waar voor de moment de brem in volle bloei staat. We doorkruisen het bos en keren dan terug. En gaan zo naar de vakantiehoeve De Vliekaert, een zeer rustig gelegen familiale vakantiewoning met slaapmogelijkheid voor 15 personen. Ideaal voor vrienden of familiereünies of om een wandelvakantie te plannen. Op terugweg treken we nu via landelijke boerenwegeltjes terug naar de zaal OC De Schouw waar de verse aardbeien al hun geur verspreiden. Bedankt voor de mooie, rustige wandeling.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)