Op stap door Meetjesland

We gaan vandaag op bezoek bij wandelclub ‘Op stap door Meetjesland’. We starten deze maal in de Evenementenhal van de sporthal te Eeklo, daar zijn er momenteel volop werken aan de gang voor uitbreiding.

We gaan van start en wandelen de eerste 8 km vooral in het stadsgedeelte van Eeklo. We gaan langs smalle straatjes en passeren aan de Sint-Vincentiuskerk, met op de voorgrond het stadhuis van Eeklo. We gaan verder via een oude spoorlijn die mooi in het groen staat en zo komen we terecht bij de watertoren. De zuilvormige watertoren van 600 m² werd opgetrokken in 1937-38 en de Watertoren is 35 meter hoog, op gesloten voet met licht uitkragende kuip, en zo komen we terecht op de eerst rustpost in het Heldenpark waar ook Netwerk Meetjesland gevestigd is.

We vervolgen onze wandeling maar om één of andere reden begint alles beetje in het honderd te lopen. Wandelaars keren terug omdat ze de pijlen of de juiste weg niet vinden (waarschijnlijk weggenomen pijlen) maar het is mooi weer en we besluiten om  verder te stappen en belanden na enkele kilometers toch mooi terug op onze eindbestemming. De startzaal zit er al goed vol en rond 14u was er toch al een mooie opkomst van 1400 wandelaars.

DSC06135

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)