Aangename tocht vol variatie in Knokke-Heist

Het zag er niet meteen zeeweer uit ’s morgens maar het ging toch maar richting Knokke-Heist waar de Wandelende Noordzeeboys (WNZB) Knokke-Heist hun traditionele Lotelingenmars organiseerden. Wat de club niets aan kan verhelpen is het feit dat er ook tijdens het weekend parkeerverbod is in de belangrijkste straten, het was dus opletten geblazen, dan maar opteren voor de 15 km.

Als je naar zee komt, dan verwacht je een tocht voor het grootste stuk op de dijk langs het water maar dat was het helemaal niet. In de eerste lus van een goeie 7 km werd het een zwerftocht tussen de velden, langs smalle onverharde paadjes en doorheen de Zwinbosjes. Op het laatst van het eerste stuk kregen we het eerst stukje strand te aanschouwen, het Zoute. Er was wel wat volk met deze Pinksterdagen maar het was niet de grote drukte. Aan liggen op het strand was er weinig interesse, des te meer waagde men zich op de dijk met de fiets of een gocart.

2018-05-20 Knokke-Heist-45

Na de rust in De Branding volgden nog twee stukken, één van 4,4 km en één van 3,4 km. In het eerste gedeelte wandelden we op de dijk langs het Casino en het Albertstrand tot in Duinbergen. Dit gedeelte kwam mij heel bekend voor want jaarlijks volg ik er het groots opgezet vuurwerkfestival halverwege de maand augustus. Daarna ging het door het Directeur Generaal Willemspark tot aan de rustpost in de Lagune waar een tent opgezet was. In het laatste deel van 3,4 km volgden nog mooie stukjes natuur op onverharde en rustige paden o.m. langs de Put van De Cloedt en de vijver waar aan waterski werd gedaan, uitstekend om wat leuke plaatjes te maken. Zo kwam het einde in zicht.

Deze wandeling langs de mooiste plekjes van Knokke-Heist met het Noordzeebos, de villawijken, de polders en een paar mooie natuurgebiedjes heeft mij uitermate verrast en genoegen gedaan. De tocht verliep vlekkeloos dankzij de goede bepijling. Dank aan het bestuur en de vele medewerkers die instonden voor een aangenaam dagje wandelen aan zee.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans D’Haeyere