Recordopkomst voor heerlijke Wijngaardtocht

Op Pinkstermaandag organiseert wandelclub De Heuvellandstappers traditioneel hun Wijngaardtocht. Wandelen door en rond de wijngaarden in het prachtige Heuvelland. De startplaats van deze wandeltocht gaat door in het OC De Klakye, gelegen naast het wereldberoemde muziekcentrum ’t Folk. De wandelaars zullen vandaag kennis maken met de talrijke wijngaarden in het Heuvelland.

dsc060962

Ik bind mijn schoenveters vast voor bijna 32 energieke kilometers doorheen de schitterende natuur van het o zo mooie Heuvelland. Als opwarmer maken de grootste afstanden een lus van 6 km richting de Monteberg. Na een eerste pauze in de startzaal volg ik de andere afstanden richting de vroegere festivalweide. Festival Dranouter, tot 2010 bekend als Folk Dranouter.

De wandelaars gaan eventjes flirten met de Franse grens. Met dank aan de familie Behagel stap ik doorheen een prachtig stuk privébos met het bijhorende B&B La Manoir de la Douve. Ik word vandaag ook regelmatig geconfronteerd met de vele mountainbikers, die net vandaag veelal over hetzelfde parcours fietsen. Er is een rust voorzien in de Rodeberghoeve en tweemaal in zaal Utendoale in Westouter. Parcoursbouwer Stefaan Deschrijver weet vandaag andermaal een sublieme omloop uit zijn mouw te schudden.

Hij laat ons vandaag terug kennismaken met de talrijke onverharde paden, de natuurgebieden, de panorama’s, de getuigenheuvels, ongerepte landschappen en de pittoreske dorpjes  van dit prachtige Heuvelland.  Sinds enkele jaren is deze streek dus ook vooral gekend om zijn overheerlijke wijnen. Het Heuvellandse wijnbouwgebied is immers gelegen in één van de mooiste streken van ons land. Vandaag kunnen de wandelaars kennismaken met de vele wijngaarden die deze streek rijk is. Het is er heerlijk wandelen, kortom, het is puur genieten vandaag.

dsc06247

De wandelaars, die vandaag opteren voor de langste afstand, stappen voorbij maar liefst 8 verschillende wijngaarden. Deze sublieme editie van de Wijngaardtocht werd afgewerkt in prima weersomstandigheden en met een parcours om “U” tegen te zeggen! Maar liefst 1544 wandelfanaten wilden deze organisatie voor geen geld ter wereld missen. In naam van alle wandelaars dank ik het bestuur en de vele vrijwillige medewerkers voor hun tomeloze inzet om van deze tocht een waar succes te maken.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton