Over land- en provinciegrenzen te Voeren

Acht organiserende wandelclubs in de Euregio Marching hebben samengewerkt om deze wandeling mogelijk te maken. Je had de keuze om op 2 verschillende plaatsen te vertrekken in Warsage of ’s Gravenvoeren. Ik koos voor ’s Gravenvoeren.

voeren-21-5-2018-039’s Gravenvoeren ligt in het Belgisch Limburg en is een deelgemeente van Voeren. De Voerstreek is zeer uitgestrekt en grenst aan provincie Luik en Nederlandse-Limburg. Bij het verlaten van de zaal zat je onmiddellijk in de natuur. We begonnen aan de eerste kuitenbijter de Voerenberg. In een holle weg hesen we ons naar boven. Je wandelde door 1,6 ha groot speelbos met loofbomen. Je wandelde vervolgens in het natuurgebied Altenbroek, genietend van de rust in een golvend landschap. Er zijn vele wandelknooppunten om dit gebied beter te leren kennen. Verder wandelde je er tussen de weiden vol met voorjaarsbloeiers, zelfs een plaats waar orchideeën bloeien.

Het volgende natuurstukje is de Schoppemerheide, het is een bosgebied in de gemeente Voeren. Eens uit het bos had je mooie uitzichten, wandelde je langs de bewerkte akkervelden en langs het stromend water van de Voerbeek. Na een korte tussenstop in Warsage wandelde je verder door de mooie veldwegeltjes om zo in ’s Gravenvoeren aan te komen. De Voerstreek is een vakantieoord bij uitstek. We zijn er verschillende vakantiehoeves tegengekomen. Het was een prachtige wandeldag. Ik heb een mooi stuk van de Voerstreek beter leren kennen. Bedankt aan de organisatoren voor de verzorgde wandeltocht.

voeren-21-5-2018-0181

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)