Wandel 3-Daagse in Deinze

Voor de vierde maal nemen we deel aan de Wandel 3daagse in Deinze. Deze Wandel 3daagse wordt georganiseerd in samenwerking met Wandelclub Natuurvrienden Deinze. Het idee is gegroeid uit wandelverhalen uit Nederland. Daar bestaat de Avond 4daagse al meer dan zestig jaar en is het een echte traditie. De organisatie is een wandelevenement voor kleuters en lagere schoolkinderen, onder begeleiding van hun (groot)ouders, maar de routes worden ook opengesteld voor alle wandelaars, ouderen, mensen met een fysieke beperking. Omdat het zo belangrijk is van jongs af te bewegen.

Wandelen is een sport voor iedereen. Dat gaat door gedurende drie opeenvolgende dagen. Er werden 3 parcours aangeboden, 2,5, 5 of 8 km. De routes zijn buggy- en rolstoeltoegankelijk. Na drie geslaagde edities vonden ze de tijd rijp om met deze Wandel 3daagse een financiële steun te geven aan een goed doel. Daarom kozen ze voor Spierziekten Vlaanderen. Spierziekten Vlaanderen VZW (voorheen Nema vzw) ondersteunt mensen met een neuromusculaire aandoening met als doel hun welzijn en dat van hun familie en naasten te vrijwaren en te verhogen. Daarnaast organiseren ze ook een wedstrijd voor alle kinderen van de kleuter- en lagere scholen van Deinze. De school die zich met het grootste aantal deelnemers aanbiedt, schenken ze een namiddag springplezier.
We gaan van start voor de acht kilometers onder een dreigende onweerslucht, maar zullen het gans de wandeling toch droog houden. Bij de start kregen we gratis bonnetje voor aan een rad te draaien voor een leuk gadget.

De eerste dag liep de wandeling langs de rand van het Brielmeersen en de Leie naar rustige landelijke wegen door de Leiemeersen met een rustpost in het Rvt Sint-Jozef. Waarna we de Leie terug gaan opzoeken die ons terugbrengt naar de startlocatie. De tweede dag starten we terug langs de Leie, waarna we de Brielmeersen gaan opzoeken voor een prachtig stukje natuur. We verlaten de Brielmeersen en dwarsen een drukke baan op naar een parkdoorsteekje, dat ons wat later naar het centrum brengt. Al over de markt en langs een winkelcentrum gaat het verder en via tal van historische gebouwen naar een woonkern die ons afzet aan de Leie die we volgen op een jaagpad. Langs een oorlogsmonument en de Onze-Lieve-Vrouw kerk  uit de 14e eeuw gaat het terug naar de startplaats. Meteen het einde van de tweede dag. Op de startplaats kunnen we genieten van accordeonmuziek om deze tocht af te sluiten.

De laatste dag lopen we over de Leiebrug waarna we het dorpje Petegem gaan opzoeken. Landelijke wegen zetten ons af aan de Brieltuin. Nu volgt een prachtig stukje natuur over slingerende wegeltjes en een brugje dat ons op de rust afzet. Het laatste gedeelte wordt een zwerftocht door woonkernen en speelpleintje die ons terug naar het centrum van Deinze brengt naar het Poppoplein. Daar is ook meteen het einde van de tocht. Daar kunnen we genieten van orgel- en accordeonmuziek om deze zeer geslaagde driedaagse af te sluiten.

Klik hier voor de fotoreportage eerste dag Ides Codde

Klik hier voor de fotoreportage tweede dag Ides Codde

Klik hier voor de fotoreportage derde dag Ides Codde