Genieten van de molens tussen Mater en Schorisse

Wandelclub Hanske de Krijger Oudenaarde hield in Mater (Oost-Vlaanderen) zijn jaarlijkse Molentocht. Mater is een landelijke deelgemeente van Oudenaarde, gelegen in de Vlaamse Ardennen, en met een lichtglooiend parcours. Er was een keuze aan afstanden van 5  tot 30 km. Twee afstanden (5 en 7 km) waren voorzien voor rolstoelen en kinderwagens.

Geen zon vandaag, maar wel droog ideaal wandelweer om deze prachtige streek te verkennen. Alle afstanden kwamen al na enkele kilometers aan de Tissenhovemolen. Een houten windmolen uit de 18de eeuw en een beschermd monument sinds 1956. Hier kreeg de wandelaar een prachtig zicht op de weidse omgeving. Wij stapten vanaf hier naar de rustpost te Sint-Maria-Horebeke.

img_7593

Na de rust was het een lusje (6 km) naar Sint-Kornelis-Horebeke. Veel onverharde landelijke paden, trage wegen, met een groene toets, kregen we om te bewonderen. Hier en daar was het pittig stappen, maar steeds met adembenemende vergezichten. De Hoogkoutermolen gingen we voorbij (is bewoond). De langere afstanden, hadden o.a. de Kasteelwatermolen om te bezichtigen.

Een gans ander parcours dan de vorige jaren, waarvoor proficiat. Alle 1424 wandelaars hadden alleen maar lof over deze editie van de Molentocht. Dankjewel, vrijwilligers van Wandelclub Hanske de Krijger Oudenaarde, voor jullie inzet. Een prachtige streek met lekkere streekbiertjes. Zeker een bezoekje – wandeling waard.

Klik hier voor de volledige fotoreportage  van Patrick Olivier

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem