Oost-Vlaanderen wandelt

Vandaag starten we vanuit het hartje van Deinze, een prachtige zaal (Brielpoort) waar op het gemak 700 à 800 wandelaars kunnen worden opgevangen. Vandaag is het niet alleen de 34ste Vriendschapstocht maar ook Oost-Vlaanderen wandelt. Dan mag het al eens wat meer zijn, er zijn verscheidene promostanden waar je informatie meekrijgt, prijzen kan winnen of  kledij kan kopen. Ook wordt er door de organisatie ‘Time for Lyme’ en Wandelsport Vlaanderen aandacht besteed aan de tekenbeet en tekenkaart.

Net voor we vertrekken worden we innerlijk gesterkt met een banaan-melkdrankje van Campina. We vertrekken ditmaal langs de Leie  en zien  in de verte al de ooievaars  die hun jongen aan het voeden zijn. De eerste trip is er maar eentje van een goeie 4 km doorheen wat binnenwegen en zo belanden we op de eerste rustplaats in Huize Kattebeek waar ook een mooie stand klaarstaat ten  voordele van kinderen. Het is mooi weer zo dus kunnen we hier rustig genieten van een goeie verfrissing voor we onze wandeling verder zetten richting Goed ter Parijs.

Het stadsbos van Deinze heeft veel te bieden. Wandelen, fietsen, spelen in de speelzone of op de spelelementen langs het wandelparcours. Maar ook een bezoekje aan de boomgaard en de grazers, en misschien wel een ontmoeting met de schaapskudde zijn hier mogelijk. Sinds 2011 wordt het stadsbos van 55 hectare verder uitgebouwd. Het gebied kreeg meteen twee namen: stadsbos Deinze en Goed te Parijs, naar één van de oude hoeves op het terrein. Het landschap is gevarieerd met hooiland, ruigte, akkers, weiland en bos. Zelfs is er een vijfsterrenhotel gebouwd voor vleermuizen, we komen dit allemaal tegen op onze route.

Eenmaal het bos verlaten, naderen we de rustpost in Astene. Alsook hier staan de stoelen buiten en genieten de wandelaars van het goeie weer. Na de rust gaan we terug via een dreef van het Goed van Parijs. En dan verder terug langs de spoorlijn en het station van Deinze. Zo belanden we aan de Sint-Martiniuskerk waar er een samenkomst is van oldtimers. Zelfs een oude brandweerladder staat er tentoon. Proficiat aan wandelclub Deinze met deze prachtige organisatie, we hebben zeer genoten.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier