Pompeschitterstocht in Dadizele

Vandaag gaan we het niet te ver zoeken, we gaan voor een wandeling in Dadizele. Het is redelijk goed weer, lichtjes bewolkt maar toch al 19 graden om 10u00. Ondertussen zijn er al 700 wandelaars voor mij ingeschreven. We kiezen voor een omloop van 18 km.

We vertrekken eerst door het park van Dadizele waar de Pompeschitter zijn standbeeld heeft staan. Net buiten het park wandelen we langs een nieuw aangelegd waterbuffer. Er huizen al verschillende watervogels in het bekken. We trekken verder langs het militair kerkhof richting Ter Hand. Maar eer we aan ter Hand zijn slaan we af om een landelijke lus te maken die terug leidt naar de rustplaats in Ter Hand.

 

Daarna maken we een lus van 4 km rond dit gehuchtje. Oldtimers hebben hier ook de landelijke wegen gevonden. Daarna komt het zwaardere werk! De terugkeer langs enkele veldwegen en veel landelijke wegen, goed voor een lus van 8.3 km, die voor sommige minder sportieve en oudere personen wel wat zwaar uitvalt. Maar het zonnetje is er doorgekomen en we laten het niet aan ons hartje komen. Bedankt aan de wandelclub voor het aangename tochtje.

Klik hier voor de volledige fotoreportage te bekijken (Patrick Olivier)
Klik hier voor de volledige fotoreportage te bekijken (Mario Carton)