Op stap door het Leen in Eeklo

Ditmaal starten we vanuit het Provinciaal Domein het Leen In Eeklo. We starten volledig in het groen en dit voor een goede 2 km aan een stuk. Beekjes en wegeltjes wisselen elkaar af. Eenmaal buiten het Leen belanden we aan de Veldekensvaart. Het kanaal van Eeklo of Eeklose Vaart is een kort stuk kanaal tussen Eeklo en het Schipdonkkanaal. De lengte is 1,6 km, ernaast ligt een zeer mooie dreef die ons tot bij de gekende Ballonvaarder Madou brengt waar er een rustplaats is.

Van daaruit gaan we terug langs de vaart tot aan de Stoktevijverbrug hier slaan we af  en nemen we een pad die ons in de velden brengt. Zo komen we opnieuw in onze volgende rustpost aan in Waarschoot. Van daaruit trekken we via onverharde wegen terug tot in het Leen, waar we nog enkele kilometers kunnen wandelen in het groen en genieten tot we terug aan de startplaats komen. Het was een heel mooi tochtje met heel veel natuur. Proficiat aan de organisators.

Klik hier voor de volledige fotoreportage te bekijken (Patrick Olivier)