Landelijk wandelen in en rond Tielt

Zondag 17 juni gaan we het niet te ver zoeken van huis. We kiezen voor de Poelbergtocht in Tielt. Als we de wandelkalender mogen geloven, kunnen we alvast vele paadjes, wandelwegen en onverharde wegen verwachten, dus we zijn benieuwd om deze streek te verkennen.

We vertrekken vanuit Koninklijk Atheneum en gaan richting de Witte Kave en dit allemaal via kleine kerkwegeltjes, paadjes en speelpleintjes. Net voor de ring van Tielt liggen er enkele poeltjes, waar er kikkers en salamanders hun habitat hebben.

We steken de ring over en nu bevinden we ons op het Poelbergpad. Dit slingert verder tot een nieuw poelbergbosje, die aangelegd is met een looppad voor de wandelaars. Eén en al natuur. Eens het bos verlaten keren we terug langs verkeersluwe wegen. Net voor de we de rustpost bereiken, is er ook nog een park waar menig wandelaars ook kunnen genieten op de banken van een picknick. De rustpost is aan Natuurpunt de Torenvalk. Gelukkig is het weer prima en vele wandelaars kunnen buiten op de banken genieten van hun welverdiende rust en verfrissing.

Nu gaan we verder via onverharde wegen en wandelen naast de spoorlijn. Zo maken we een lus die ons terugbrengt via verkaveld gebied naar de dorpskern van Tielt en zo naar de startzaal, waar het zoeken is naar een plaatsje! Want om 14u zijn er al meer dan 1600 ingeschreven wandelaars. Proficiat aan de club met de vele nieuwe stukken die ze terug aan de wandeling hebben toegevoegd.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Patrick Olivier)