Natuurwandeling in de Netevallei

Vandaag geen verre verplaatsing we blijven kortbij huis, we gaan voor een wandeling in Itegem. Naar onze wandelvrienden van Ivas Itegem, die reeds voor de 9de maal hun Zegeltjestocht organiseren. We starten vanuit de plaatselijke parochiezaal en kiezen voor het parcours van 22 km. Eens we het centrum uit zijn zoeken we de groene omgeving op van de Grote Netevallei. Het oude cultuurlandschap is hier goed bewaard gebleven.

Kilometerslang kronkelt de Grote Nete door dit unieke natuurlandschap van Dottergraslanden, pinksterbloemweide en oude eikenbossen. We trekken verder langs Hannekhoek, door beemden en bossen, over de Neerhofweg, om de eerste controlepost te bereiken. We gaan verder via stille landelijke veldwegen, deels over privédomeinen, naast korenvelden en akkers. Via een smal bospaadje en over de Bosdijkweg en Wimpel bereiken we de rustpost in de voetbalkantine in Wiekevorst.

Na een deugddoende verfrissing zijn we klaar om de resterende kilometers aan te vangen. Via stille rustige veldwegen, door weide en akkers, een passage langs de oevers van de Grote Nete. Langs de Ooievaarsstraat, de Nieuwendijk en Achter de Hoven bereiken we de startzaal. Meteen het einde van een prachtige natuurwandeling in en rondom de Netevallei. We hebben met volle teugen genoten van deze tocht. Met dank aan bestuur en al de medewerkers voor deze uitstekende organisatie.

In de startzaal is er een promostand van Wandelsport Vlaanderen vzw samen met ‘Time for Lyme’ die aandacht besteden aan de tekenbeet. Dit is uitvoerig te lezen in het laatste nummer van Walking Magazine. Tevens even vermelden dat een deel van de opbrengst van deze wandeling naar de Vrienden van het Brandwondencentrum Gent gaat.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Jos Van Dingenen)