Wandelen rondom De Vosseslag

Ook in Hippo 12 langs de Duindoornstraat in Bredene slaat momenteel de tricolore WK-gekte toe. Naar aanleiding van het WK voetbal stond de mooie taverne helemaal in het teken van het thema België en de Rode Duivels. Het is hier dat de Oostendse wandelclub Wsv De Keignaertrippers reeds voor de 9e maal hun Rondom De Vosseslag organiseert. Het zou een 3-lussen wandeltocht worden doorheen de verharde duinen, de Duinbossen van De Haan en het Hinterland.

 

Het zou een bewolkt wandelweertje gaan worden met nu en dan wat gemiezer. Ik ga voor de 3 lussen, samen goed voor ongeveer 20 km. Ik begin met de langste, lus 3 doorheen het Hinterland, voornamelijk langs rustige polderwegen. Ik verken onder meer het prachtige natuurgebied d’Heye, waarbij de herschilderde watertoren van Bredene nooit veraf is.

DSC07473
In de tweede lus volg ik een tijdlang de Driftweg gelijklopend met de drukke Koninklijke baan in de richting van Vosseslag, een gehucht van De Haan. Ik neem een foto van mooie rood-witte bloemen waarin het woord Vosseslag is verwerkt.

 

Hierna stap ik de Duinbossen van de Haan, deelgebied Klemskerke in. Ik verlaat het domein om iets verderop een passage te maken door de dorpskern alwaar vandaag de wekelijkse marktdag plaatsvond.
Tot slot begin ik aan lus 1, meteen de kortste van de drie, nl. 5,72 km. Een tunnel onder de trambaan door laat mij uitdeinen op het verharde duinenpad. Ik zit op liefst 5 verschillende wandelparcours: Waterkantpad, Spuikompad, Beeweg, Landerijenpad en Duinpadweg. Opvallend beeld ook op het Duinenplein te Bredene: “De Wind” van de Belgische kunstenaar Irénée Duriez. In de volksmond heet dit beeld “Blote Betsy” en op het plaatje op de sokkel staat: “De Uitdaging”.

 

Ik kuier nog wat langs de talrijke winkels, en na de vele campings trek ik richting de Visserskapel “Onze Lieve Vrouw Ter Duinen”. Zo bereik ik het einde van deze meer dan geslaagde maandagtocht. De 498 wandelaars kunnen vandaag terugblikken op een aangename kennismaking van verborgen wijkjes en groene plaatsjes rondom Bredene en zijn Vosseslag.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton