Met de Bavostappers rondom Eindhout

21 Juni de eerste zomerdag, voor onze midweekse wandeluitstap gaan we naar Eindhout. Naar onze wandelvrienden de Bavostappers, die reeds voor de 21ste maal hun Pootzakkentocht organiseerde. We vertrekken vanuit de voetbalkantine van FC. Netezonen. Een blik op de wandelkaarten zegt ons dat we kunnen kiezen uit 4 lussen. Net voor we vertrekken worden we innerlijk gesterkt door een banaan-melkdrankje van Campina. We starten met de lus van 10 km. Via kleine kerkwegeltjes en smalle paadjes belanden we in het natuurgebied van de Kapelleberg.

We doorkruisen het bos, draaien en keren op smalle bospaadjes, en over bredere boswegen. We passeren de Pestendijk deze doet terugdenken aan een ver verleden, toen de zwarte dood of pest in deze contreien lelijk huishield. Eenmaal we het bos verlaten, belanden we tussen de graanakkers en weilanden van de Beursterbeemden. Nog een passage door het natuurgebied van de Kleine Laak en de Kleinbroekloop. Voor we kunnen genieten van een welverdiende rustpauze.

We gaan verder en beginnen aan een lus van 7 km. Via stille rustige landelijke wegen en smalle paadjes, belanden we in het natuurgebied van de Ossenbroeken-Swinnenbroeken. De verscheidenheid aan landschapselementen maakt dit natuurgebied zo aantrekkelijk. Een landschap afwisselend met natte weilanden, wilgenstrueel, moersasbos en ruigtes langs een kronkelende Kleine Laak. Zo bereiken we het einde van deze meer dan geslaagde midweekse wandeltocht, we hebben met volle teugen genoten. Proficiat aan bestuur en al de medewerkers van wandelclub Bavostappers Zittaart voor deze uitstekende organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage Jos Van Dingenen