Ontdekken van het natuurgebied Hageven in Neerpelt

Op 24 juni organiseerde wandelclub “De Dommeltrippers” een mooie wandeling doorheen de natuurgebieden Hageven en Turfven. De tocht ging eerst over landelijk gebied tussen de velden. Daarna trokken we verder door een iets geslotener omgeving met bomen. Na een aantal kilometers stappen, kwamen we uit aan een riviertje “De Dommel”.

Dit kleine riviertje kan je per kano of kajak afvaren over een afstand van ca. 15 km. Een tocht langs de Dommel bracht ons verder naar het natuurgebied Hageven. Een waterrijk gebied waar je veel vogels kunt spotten via een hoge vogeluitkijkpost, waar we natuurlijk een kijkje zijn gaan nemen.

Het was adembenemend om vanaf deze hoogte te kunnen genieten van de natuur. Van hieruit zagen we de vele wandelaars passeren. Zij die niet de moeite namen om de toren te beklimmen hadden ongelijk en misten op die manier al dit moois. Even verderop stond er nog een trap van waarop je ook kon uitkijken over het gebied. Deze werd druk bezocht.

Na een 6 tal kilometers konden we genieten van de rustplaats in een gezellige tent. Mooi versierd met bloemstukjes. Na de rust vatte we de lus van de 17 km aan. Dit stuk ging naar “De Plateaux” genaamd. Een iets droger heidegebied. Nog even op de rustplaats gestopt voor een heerlijk stukje taart. Daarna terug op stap voor onze laatste kilometers. Bij een brugje over de Dommel konden we nog even kijken naar een groepje jeugdige kanovaarders. En dan zat onze tocht van 17 km er alweer op. Het was heerlijk genieten. Bedankt Dommeltrippers om ons mee te laten genieten van zo’n mooi stukje natuur in Neerpelt.

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Denise en Nico)