Heerlijke tocht door Scheldevallei en Kwenenbos in Schelderode

Vandaag trokken we per bus met onze club OK50 uit Zonhoven naar Schelderode waar ons een warme ontvangst werd aangeboden. Men kon kiezen tussen afstanden van 6 tot 24 km.

Wij kozen wegens het warme weer voor de 12 km. Vanuit het mooi verzorgde vertreklokaal trok het parcours al vlug richting Schelde waar we een hele poos over het jaagpad in de schaduw van de bomen konden genieten van mooie zichten. Na het verlaten van het jaagpad kwamen we langs een oude Scheldearm, genaamd “Sint-Elooisput” gelegen in de Merelbeekse Scheldemeersen en even verder bereikten we de Sint-Elooiskapel waar we een uitgebreide uitleg kregen van conservator en kunstenaar Van Steenberghe Roger, lid van de organiserende wandelclub. Deze kapel werd opgetrokken rond de 13de-14de eeuw ter ere van St.Elooi die in deze streek vereerd werd als behoeder tegen pest en andere besmettelijke ziektes.

Daarna passeerden we enkele straatjes en deden dan een ommetje door het Kwenen-bos waarna we de rustpost bereikten achter de Kapel Sint-Henricus in Kwenenbos. Na een versnapering vertrekken we terug, eerst door een aantal rustige straatjes, daarna stapten we het veld in en zagen we voor ons de statige Schelderomolen oprijzen. Het is een beltmolen en wordt ook wel eens “De Witte Wachter” genoemd.

DSC_0521

Na enkele straatjes kwamen we terecht in het Nerenbos waar we konden genieten van mooi vogeltjes gefluit en een schaduwrijke omgeving, want dit was absoluut welkom op deze warme zomerse dag. Daarna volgden we nog een fietspad in volle zon, waar we de meer als 30° nog even moesten trotseren. Er waren 1169 deelnemers ondanks het toch zeer warme weer. We hebben enorm genoten van deze prachtige uitstap, de mooie wandeling en het vriendelijke personeel van deze club. Proficiat!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise