Een tropische wandeling door en rond Lokeren

Wandelclub Reynaertstappers hield vandaag zijn 1ste Runners’ Lab Walk Classic. De start was éénmalig uit het Jeugdcentrum Sporting Lokeren. Men had een keuze aan afstanden van 7 tot 50 km.

Voor deze langste afstand, waren er 223 wandelaars ingeschreven. Ze stapten langs de Durme, richting Zele Durmen, waar ze verwend werden met spek en eieren. Ook de prachtige natuurgebieden via de Durmedijk werden bewonderd. Het heidegebied van Waasmunster, het speelbos Vaag, Ruiter, allemaal natuurparels stapten ze door.

De kortere afstanden wandelden een groot stuk door het natuurreservaat Molsbroek (80 hec.) Eén van de grootste natuurreservaten van Oost-Vlaanderen, en wondermooi. De putten van den Ham, twee mooie waterputten,  waren eveneens oogstrelend.

De nog iets kortere afstanden, stapten langs de Durme. Een Belgische zijrivier van de Schelde. Het vernieuwde centrum van Lokeren, wandelden we door. Dit is een parel geworden. Dan terug natuur, het natuurreservaat Buylaers, het stadspark der Beuken, het Verloren bos en de Daknamse Meersen. Dit was bij 32° C. heerlijk wandelen onder de bomen. Dit stukje Waasland, prachtig om door te wandelen, Reynaert achterna, maar niet gevonden…

img_8177

Wie we wel gevonden hebben, is de voorzitter van de Reynaertstappers : Marc Lauwaert. Na 8 jaar hard labeur, maar met steeds super organisaties en prachtige tochten, geeft hij morgen de fakkel door als voorzitter. Hij gaat samen met Corry dubbel genieten van familie en vrienden. Natuurlijk blijven zij in de club en in het wandelmilieu… Wandelen blijft hun passie en hobby. Dankjewel, voor de altijd vriendelijke, spontane ontvangst. Jullie menselijke en eerlijke benadering, en de super collegialiteit naar de andere wandelclubs. Proficiat, en tot op een of andere wandeling. Aan de opvolger Marc Bellens ook proficiat en veel succes. Wij komen zeker af naar dit prachtig wandelgebied. Bedankt aan alle vrijwilligers , het was broeiheet, maar top gedaan.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem