Snikheet wandelen door Deurle

In Oost-Vlaanderen, ligt het dorp Deurle, een deelgemeente van Sint-Martens-Latem. Wandelclub Natuurvrienden Deinze, hield vandaag zijn 20ste Dreventocht. Als startzaal was er terug het Oud Gemeentehuis Deurle, met een ruime keuze aan wandelafstanden tussen 4 tot 20 km.

dsc090111

De meeste afstanden stapten via mooie dreven, onverharde paden en wegen naar de natuur. Het 39 ha grote golfterrein stapten we langs, samen met de Buizenberg is dit sinds 1982 een beschermd gebied. De 12 en 20 km kregen het prachtige natuurgebied in de omgeving van de Meersbeek. De 15 en 20 km wandelden na de rustpost in Sint-Martens-Latem een extra lus. Voorbij de Koutermolen, langs andere mooie dreven naar het Parkbos in Sint-Denijs-Westrem. Het wandelen over het knuppelpad: prachtig! De vallei van de Rosdambeek: een schitterend natuurgebied. Een oase van rust, we bewonderden er de unieke fauna en flora. Genieten deden de 1715 wandelaars met volle teugen.

Na de tweede rust was het terug wandelen richting Deurle. Het Gevaertpark met zijn museum Gevaert – Minne stapten we door. Af en toe stilstaan om veel water te drinken, was vandaag de boodschap. En tevens genieten van de prachtige natuur. Het natuurgebied van de Westerplas stapten we nog door. We stonden voldaan terug in de startzaal. We kregen als wandelaar, veel zon met tropische temperaturen, veel koele dreven, mooie wegen en paden, met een groene natuur om van te watertanden. Deurle staat op de lijst van de 50 mooiste dorpen van Vlaanderen.

Ook in de tuin van de startzaal was het heerlijk verpozen, zeker met een coupe Natuurvrienden-aardbei. Dit smaakte voortreffelijk. Dank aan het bestuur en aan alle vrijwillige medewerkers : toptocht, eentje om te koesteren. Proficiat.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Frans Deflem