Maasmechelen op z’n sjoenste (op z’n mooiste)

Vandaag trokken we naar Maasmechelen-Opgrimbie om deel te nemen aan de Kikbeektocht. We schreven in op de vertrekplaats bij voorzitter René Pannemans en vertrokken daarna met de wagen naar de controlepost waar we de lus van de 8 km zouden aanvatten die naar onze mening het mooiste te bieden had.

Het was al redelijk warm en er waren aanvankelijk nog weinig wandelaars op deze lus. Een fietspad bracht ons langs de Kikbeek, een mooie forellenvijver en verder passeerden we de Kikmolencamping met openluchtzwembad. Via enkele beschaduwde bospaadjes en na enkele kuitenbijters werden we voor onze inspanning beloond met een zeer mooi zicht op een gebied met grote waterplassen, ontstaan door vroegere grint- en zanduitbatingen.

Zo geraakten we tot boven op het Kempens Plateau. Hier hadden we een prachtig uitzicht tot in Nederland waar we de DSM Fabrieken van Geleen aan de horizon zagen liggen. Even later passeerden we op het fietsroutenetwerk, een aantal stoere fietsers die de klim met stukjes tot 10% stijging moesten overwinnen, terwijl wij naar beneden wandelden en stilaan de controlepost weer bereikten. We konden hier genieten van een hapje en een fris drankje.

Even getwijfeld of we nog een stuk van de 11 km zouden aandurven met deze erg warme temperatuur. Omdat deze route meer door dichte bebossing liep en ons dus wat meer schaduw bezorgde, besloten we om het erop te wagen. Dit leidde ons door mooie boswegen en zo kwamen we, na weer een flinke kuitenbijter, langs het Koninklijk Domein waar we achter de afspanning de waakhond (van de Koning?) konden spotten. De mooie natuur werd wel enigszins verstoord door de auto’s van de rallycross op de Duivelsberg. Gelukkig was het niet ver meer tot op de rustpost waar een heerlijk stuk taart ons opwachtte.

Zo hadden we toch 15 km afgelegd bij dit nogal warme weer. Het personeel was uitermate vriendelijk en hulpvaardig, de uitpijling van de parcours was perfect in orde, de vertrek en controle accommodaties groot en netjes en de wandeltocht was zeer aanbevelenswaardig. Proficiat aan bestuur en clubleden van de Heikrekels uit Maasmechelen voor deze puike organisatie.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise

Geef een reactie