Heerlijke Barbecuetocht

Vanuit het Gemeenschapshuis De Knippelaar in de Wervikse deelgemeente Kruiseke staat op vrijdag de 13e WSV Wervik garant voor een landelijke zomerse wandeling in het licht glooiend Leie-landschap. Er werd ons een pittige wandeling beloofd met prachtige zichten op de naburige Leievalei en de bosrijke omgeving van de Gasthuisbossen. Het zou terug een prima wandelweertje worden met zomerse temperaturen.

Ik volg een poosje de provinciale wandelroute Kruisekepad, en de Zandvoorde wandelroute. Hoge Bossen en Bossenstraat wijzen erop dat hier vroeger bos was, nu enkel nog landerijen. Enkele lange, kurkdroge dreven brengen de wandelaars richting Zandvoorde, het dorp van Jacques Brel. In het zog van de Bartholeumkerk mag ik  een eerste maal rusten in het enig retrozaaltje dat Zandvoorde rijk is.

Hierna volgt een schitterende lus richting Gasthuisbossen, die voor wat verfrissing zorgen. De Gasthuisbossen, 216 ha groot, bestaan uit 8 verschillende bosdomeinen verspreid over Zillebeke, Zandvoorde en Wijtschate. Wie van mooie natuur houdt is hier zeker aan het goede adres. Na een 2e pauze in het zaaltje van Zandvoorde genieten de wandelaars een laatste maal van de pracht van enkele heerlijke zichten op de Leievallei. Vooraleer we het dorp van Jacques Brel verlaten kunnen we niet omheen het “Zandvoort British Cemetry”
Er worden hier 1.584 doden herdacht, waarvan 1.135 niet geïdentificeerd konden worden.

Langs veld en kouter stappen de 848 opgekomen wandelaars verder tot de geuren van een rijkelijke WSV Wervik barbecue ze tegemoet komen. Velen genieten eerst nog van een ‘Fransche Picon’ als aperitief. Waarna een heerlijk streekbiertje of wijntje met een lekker stukje vlees deze prachtige wandeldag ideaal afsluiten.

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Mario Carton

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Patrick Olivier