Zomerse tocht door Eigenbilzen en Gellik

We trekken vandaag met onze wandelmobiel naar Eigenbilzen om deel te nemen aan de “Galliarentocht” van de club “De Gelliker Galliaren”. Te oordelen aan het aantal auto’s die reeds langs de weg geparkeerd staan moet het hier wel aardig druk zijn. We schrijven in en maken al direct kennis met de voorzitster die de verkoop van de consumptiebonnen verzorgt. Zij wist ons te vertellen dat de club in oktober haar 30-jarig bestaan viert. Alvast een welgemeende proficiat aan de wandelclub!

Na een praatje en de nodige administratie gaan we op pad voor de 12km route. We passeren een straatje en gaan dan via de brug over het Albertkanaal naar een fietspad van het routenetwerk langs het kanaal. We wandelen nog even door een open veldweggetje waarna we mogen genieten van de koele schaduw in een bosrijk gebied. Even later komen we aan op de rustpost “O.C.’t Kloester” in Gellik.

DSC_0878

DSC_0922

Na een fris drankje en een lekker broodje trekken we verder en besluiten om toch geen extra lus van 4km meer te doen wegens het te warme weer. Anderhalve kilometer later komen we weer terecht in een schaduwrijk bos waarin we verder kunnen vertoeven tot we weer aan de eerder vermelde brug komen en zo weer terug in Eigenbilzen zijn. Even later passeren we, tot onze verbazing, het mijnwerkers/brancardiers kapelletje in de vorm van een mijnlamp. Dit werd gebouwd in 1972 in opdracht van J.Baeten en P.Stulens.

We wandelen de laatste hectometers door een klein bosje en zo komen we terug op de vertrekpost. De hitte heeft wellicht gezorgd voor een mindere opkomst van wandelaars, maar wij hebben toch genoten van deze mooie tocht, het vriendelijk personeel en de verzorgde accommodaties. Galliaren doe zo voort!

Klik hier voor de volledige fotoreportage van Denise