Hagelandse heuvels van Gelrode

Wandelclub WSC Langdorp richtte voor de 31ste keer de zomertocht in. Het vertrek van de wandeling had plaats in de parochiezaal van Gelrode (Aarschot). Het wandelparcours ging over de heuvels van het Hageland met prachtige vergezichten, holle wegen, natuurreservaten en beukenbossen.

Het vertrek van de wandeling ging in de richting van Moedermeule, een korenmolen gebouwd in 1667. Van daaruit wandel je in het Kloesebos dat als speelbos is ingericht. Om dit mooie natuurbos te verkennen start je best aan de Moedermeule. Eens het bos uit wandel je tussen de mais-en korenvelden en fruitplantages. Vervolgens passeren we een mooi stuk van de wijngaardberg in de gemeente Rotselaar. Het gaat hier terug in de tijd naar 1815 toen de plaatselijke ijzerzandstenen opgetrokken werden over een lengte van 1546m. Op sommige plaatsen is de muur nog zichtbaar.

Vervolgens wandel je langs de Hagelandse heuvelruggen waar de druivenstruiken staan te pronken in de volle zon. Je geniet van het bos en de prachtige uitzichten. Verder wandel je in beukenbossen en de holle wegen waar het heerlijk vertoeven is in de schaduw. Wat verder kom je langs een hoog H. Hartbeeld dat boven het Hagelandschap uitsteekt. Zo nader je stilaan de tussenstop in Wezemaal (Rotselaar) . Na een welgekomen verfrissing  leg je de laatste kilometer af. Je wandelt in Holsbeek op het wandelnetwerk Hagelandse heuvels met tussen in enkele mooie passages. Zo nader je stilaan het dorp Gelrode het einde van de wandeling. Wandelclub WSC Langdorp heeft ons een schitterende wandeling bezorgd!

Klik hier voor de volledige fotoreportage (Theo Vallons)