De Kust Wandelt… door het groen

Wandelclub De Keignaerttrippers Oostende, had vandaag zijn 8ste Rondom de Keignaert – de Kust wandelt. Oostende , ook de Koningin der Badsteden genoemd, heeft meer te bieden dan strand, duin, zee en vis. Oostende bezit o.a. het natuurgebied de Keignaert, het stadsrandbos, het Geuzenbos, het Maria – Hendrikapark.

De startzaal was terug het parochiaal centrum de Kreeke. De keuze aan afstanden van 6 -12 – 18 km waren prima bepijld, proficiat! De kortste afstand wandelden door het Maria – Hendrikapark, in de volksmond het Bosje genoemd. Dit park werd op verzoek van Koning Leopold II aangelegd, en genoemd naar Leopolds echtgenote Maria Hendrika van Oostenrijk. Bij aanleg van het park werd ook gedacht aan sport en cultuur. Tussen 2003 – 2006 onderging het park een grondige moderne renovatie. De hangbrug over de vijver (de Nelson Mandelabrug) is zeker een blikvanger.

De andere afstanden stapten door het stadsrandbos, een groene buffer tussen het woongebied, de E40 autosnelweg en de industriezone. De Grote Keignaert, een indrukwekkende kreek, was de volgende groene parel. De Keignaertkreek is 11 hec. groot en is een beschermd landschap. De vogelkijkhut op hoge stelten, moet men zeker eens beklimmen. Met dit zonnig zomers weer, kreeg de wandelaar prachtige natuurzichten om te bewonderen. Op de terugweg stapten we een stuk op de vroegere spoorlijn Oostende – Torhout, de Groene 62. Een mooi rustig groen stukje natuur om van te genieten.

Proficiat Keignaerttrippers Oostende en dank voor jullie inzet. Het was terug een top organisatie. Jullie zijn er in geslaagd om al het moois en de natuur in Oostende tot een prahtig geheel te brengen. Dankjewel.

 

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Mario Carton

Bekijk hier de volledige fotoreportage van Frans Deflem